Inloopbijeenkomst ontwikkelingen Dorpsplein en Winkelhart West

Bot Bouw organiseert een inloopbijeenkomst over de ontwikkelingen Dorpsplein en Winkelhart West in het centrum van Bergen. Iedereen die is geïnteresseerd in de plannen kan zich laten informeren over de projecten. De inloop wordt gehouden op woensdag 15 juni 2022 van 16:00 tot 20:30 uur bij Lady Papa aan de Breelaan 5 in Bergen.

Dorpsplein | L-gebouw en Pleingebouw
Op het Plein komen twee nieuwe gebouwen met daaronder een ondergrondse stallingsgarage met 46 parkeerplaatsen. In de plint is plaats voor horeca en winkels en op de verdiepingen komen in totaal 29 appartementen in de sociale koopsector en vrije sector.

De bezoekers van deze inloop worden uitgedaagd een naam te bedenken voor de beide gebouwen. Ook wordt gevraagd hoe zij de ruimte rondom deze gebouwen vorm willen geven. De inrichting van het Plein maakt onderdeel uit van de herinrichting van het openbaar gebied in het centrum van Bergen, alwaar de gemeente een separaat project voor heeft opgestart.

Winkelhart West
Tijdens de inloop worden ook de eerste ideeën over het ontwerp getoond van het project Winkelhart West. Dit project ligt direct naast de locatie Dorpsplein aan het Plein. De eigenaren van de in de zomer van 2021 door de brand getroffen commerciële ruimten zijn voornemens deze winkels geheel te vernieuwen en ook hier appartementen toe te voegen.

Al met al vormen deze plannen een belangrijke en noodzakelijke impuls voor het centrum van Bergen.