Sloopvergunning voor Bakemaflat afgegeven

Het college heeft een sloopvergunning afgegeven voor de Bakemaflat in het centrum van Bergen. De flat staat al lange tijd op de nominatie om te worden afgebroken en is inmiddels intern al voor een groot deel onklaar gemaakt. De sloop van de flat luidt de start in van de werkzaamheden aan het Dorpsplein.

Wethouder Klaas Valkering ziet de sloop als een startschot voor de ontwikkelingen in het centrum. “Al jaren wordt er in alle rust gewerkt aan plannen voor het centrum. Nu is het tijd voor resultaat. De sloop van de Bakemaflat is het startschot voor de transformatie naar een centrum waar we allemaal trots op kunnen zijn.” De sloop van de Bakemaflat (door de gemeente) staat gepland voor dit voorjaar.

 Ondertussen heeft onder andere de Bewonersvereniging Bergen Centrum zich al positief uitgesproken over het ontwerp en hebben meer dan 360 geïnteresseerden zich gemeld via de projectwebsite.

Ziet u zichzelf ook wonen op deze bijzondere locatie? Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?